Barbecue workshops

Barbecue workshops

gezellig en tot in de puntjes verzorgd

Op zoek naar een bedrijfsuitje? Of heb je een feest? Doe eens wat anders: ga voor een barbecue workshop. Je gaat werken op de exclusieve kamado’s van The Bastard, of de met de handgemaakte Oklahoma Smoker. Op deze beesten maak je de lekkerste vleesgerechten en desserts klaar. Een dag vol gezelligheid, goed eten en wijze lessen. Ook als je zelf niet kan koken. Echt.

Goed om te weten over onze workshops

Bij Char BBQ werken we met een aantal principes. Dit doen we om iedereen evenveel aandacht te geven, met een gezellige dag vol lekkers als resultaat.

  • Een workshop duurt ongeveer 3 á 4 uur.
  • Ben je beginner of expert? Wij passen ons niveau aan jouw wensen aan.
  • We werken tot een maximum van 100 personen. Ben je met meer personen? Overleg het dan met ons.
  • Thema’s bepaal je zelf, tenzij je dat niet wilt.
  • Wij verzorgen de workshop van begin tot eind. Wij zetten alles klaar, maar ruimen ook alles op. Je hoeft zelf nergens aan te denken, alleen maar te genieten.
  • U kunt zelf de locatie van de workshop opgeven.

Je hoeft je geen zorgen te maken over mensen die niet (goed) kunnen koken. Omdat wij de hele workshop begeleiden én duidelijke instructies verzorgen, lukken de gerechten altijd.

Jouw keuze: zowel vlees, bereiding als thema

Je kunt de workshop in verschillende thema’s te doen. Wil je grote stukken vlees op de BBQ smijten? Of ga je voor ‘low and slow’? Jij bepaalt wat er op de BBQ komt. Kan je niet kiezen? Dan verzorgen wij de workshop aan de hand van het seizoen. Je kunt echt alle kanten op met onze barbecue workshops.

Kleine groepjes, grootse gerechten

Tijdens de workshop ga je aan de slag in kleine groepjes van 5 tot en met 8 personen. Je werkt op je eigen barbecue, inclusief eigen kookgereedschap en messen. De hele workshop word je bijgestaan door 2 BBQ-experts: Ivar en Alex. Zij leren je hoe je de gerechten maakt, om je vervolgens te adviseren tijdens het bereiden. Tijdens de workshop werken we aan verschillende gerechten. Dit zullen er over het algemeen 4 á 5 zijn, tenzij anders is besproken. De gerechten passen bij het seizoen. En je mag je eigen creatie meteen opeten.

The Bastard: Nederlands vakmanschap

Wij zijn trots op onze exclusieve samenwerking met de Nederlandse mannen van The Bastard. Deze kamado’s staan bekend om hun oersterke materialen, Nederlands design en hoge kwaliteit. De combinatie van verse producten en bijzondere barbecue zorgen voor een unieke beleving.

Zwaar geschut, met de hand gemaakt

Heb je een groot feest? Dan komen we langs met zwaarder geschut. De Oklohoma Smoker is dan het gereedschap waar we mee werken. Deze wereldberoemde smoker is met de hand gemaakt door Dirk Wopereis, een bekende in de barbecue-scene. Het is ons privilege om op dit stalen meesterwerk te koken.

Barbecue workshop door Char BBQ: recept voor een topdag

Zin in een gezellige en leerzame dag met je collega’s of vrienden? Je leert barbecueën als een prof. Goed voor de teambuilding, en goed voor de maag. Wat wil je nog meer? Vraag nu nog een vrijblijvende offerte aan.